Postup přípravy receptu Paštičky s masem a ledvinkami:
Do mísy prosejeme hladkou mouku a sůl, přidáme drobně nakrájený tuk a konečky prstů promísíme. Ke směsi přidáme trochu vody a vypracujeme středně tuhé těsto. Vyválíme z něj váleček a uložíme do chladna na půl hodiny. Mezi tím připravíme náplň tak, že odblaněnou roštěnou a ledvinky, brambory (nebo jiné přísady) nakrájíme na kostičky s hranou asi 1 cm, osolíme, opepříme a promícháme. Po půl hodině těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme na kolečka, poklademe náplní, okraje potřeme studenou vodou, kolečka přeložíme v půlí a okraje k sobě dobře přitiskneme. Paštičky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme čtvrt hodiny v hodně vyhřáté troubě, pak dopečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 40 minut).