Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 165 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Paštika králičí:
4 celá játra z králíků
| sůl
| 1 velké vepřové koleno i s kůží
| paštikové koření
| maso z králičích předků
| koření:tymián, nové koření, usušená citronová kůra, jalovcové kuličky, pepř, zázvor, muškátovy květ-vše najemno rozdrdíme a dáme do uzavřené skleničky
Postup přípravy receptu Paštika králičí:
Předky králíků i s hlavami a vepřové koleno uvaříme v papiňáku téměř na kaši, obereme a se syrovými játry rozemeleme, okořeníme, osolíme dle chuti a vše v mixéru nebo v elektrickém šlehači našleháme do pěny. Pozor: musí se přidávat i vývar! Mixovat po částech a pak smíchat v misce. Plníme do sklenic o obsahu 0,5 l, zavíčkujeme a 2 hodiny sterilizujeme na mírném ohni. Po vychladnutí mažeme na pečivo nebo na chléb. Mleté králičí maso se hodí i jako náplň do paprik. Z předků králíků je vynikající i normální pajšl-plíčky.
Fotky receptu Paštika králičí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!