Postup přípravy receptu Paštika z divoké kachny:
Divokou kachnu stáhneme z kůže, vykucháme, očistíme a naporcujeme. V kastrolu rozpustíme máslo, opečeme na něm porce kachny a použitelné droby, osolíme a okořeníme a trochu podlité vínem dusíme do měkka, ke konci vydusíme na tuk. Necháme zchladnout, obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Část omytých jater také umeleme, část nakrájíme na kousky. Smícháme obě masa, játra a oloupané posekané mandle. Dosolíme a vložíme do chlebíčkové formy vyložené plátky anglické slaniny. Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáčku, naplníme vodou, aby sahala do poloviny formy a pečeme na 200 °C 2 hodiny. Průběžně kontrolujeme stav vody. Po upečení vyklopíme, necháme zchladnout, zabalíme do alobalu a necháme v ledničce vychladit.
Podáváme s pečivem, zeleninou, nakládanými houbami apod.