Postup přípravy receptu Paštika z drůbežích jater a vepřového masa:
Dáme si stranou asi 150 g jater a nakrájíme je na asi 1 až 2 cm široké proužky. Zbytek jater spolu s vepřovým masem umeleme, osolíme, opepříme, přidáme žloutek, muškátový oříšek, provensálské koření a 4 PL brandy (nebo koňaku). Vše dobře promícháme a v mixéru ještě rozmixujeme. Připravíme si pekáček (nejlépe kameninový) a vyložíme jeho dno i stěny plátky slaniny, na kterou rozetřeme 1/2 masové směsi. Na tuto vrstvu položíme proužky zbylých jater a zakryjeme zbytkem masové směsi. Vše pokryjeme proužky slaniny. Pekáček přiklopíme nebo zakryjeme alobalem (pořádně utěsníme) a vložíme do většího pekáče s vodou. V této vodní lázni zvolna pečeme asi 2 hodiny. Tuk, který se peče, slijeme a paštiku dáme vychladnout.