Postup přípravy receptu Paštika z ryb:
Ryby podusíme, vykostíme a umeleme na masovém strojku. Pak ještě mixujeme v mixéru, aby maso bylo co nejjemnější. Dva žloutky s 3 lžícemi polohrubé mouky, s veškerým kořením a 1 lžíci másla šleháme v hrnci nad ohněm, zároveň přiléváme horké mléko až vznikne hladká hmota - bešamel, kterou necháme zchladnout. Bílky ušleháme, smísíme s rybím masem, bešamelem a sardelovou pastou, dochutíme solí a pepřem. Hmotu nalijeme do vymaštěné a jemnou strouhankou vysypané formy /srnčí hřbet/. Nejdříve nalijeme asi polovinu formy a když chceme paštiku vylepšit, položíme tři na tvrdo vařená vejce a zalijeme zbytkem hmoty. Formu zakryjeme hliníkovou folií a dáme na 1 hodinu do vyhřáté trouby upéci. Po upečení formu obrátíme na prkénko, paštika sama po vychladnutí vypadne.