Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pastýřská bašta:
800 g vepřové panenky
| 150 g parmské šunky
| 1 větší cibule
| 100 g červené kapie
| 200 g kečupu
| 1 lžička plnotučné hořčice
| 2 stroužky česneku
| 1 lžička worcesterské omáčky
| 4 listy salátu
| 4 snítky rozmarýnu
| 15 cm mladého pórku
| zelená paprika
| 2 rajčata
| olej
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Pastýřská bašta:
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a na něm orestujeme doměkka maso. Cibuli nakrájíme na kostičky, červenou kapii nakrájíme na úzké hranolky, 2/3 parmské šunky nakrájíme nadrobno. Vše přidáme k masu a restujeme. Potom přidáme česnek nakrájený na plátky a vše opět restujeme. Na závěr zakápneme podle chuti worcesterskou omáčkou, přidáme kečup a hořčici a ještě chvíli podusíme. Mezitím si na suché pánvi orestujeme zbývající proužky parmské šunky, které použijeme na ozdobení jídla. Masovou směs servírujeme na omytých listech salátu, ozdobenou snítkou rozmaránu, na proužky nakrájeným mladým pórkem a pokrájenou zeleninou paprikou a rajčetem. Podáváme s bylinkovou rýží, těstovinami nebo bramborami.
Fotky receptu Pastýřská bašta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!