Vložil: | Kacenka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pastýřský nákyp:
2 hrstě mraženého hrášku
| 2 ks mrkve
| 1 PL hladké mouky
| 1 lžička provensálského koření
| 4 PL kečupu
| 500 g mletého vepřového masa
| 4 PL rajčatového pyré
| 300 ml masového vývaru
| 2 cibule
| máslo
| mléko
| 4 brambory
| mletý pepř
| sůl
| sýr
Postup přípravy receptu Pastýřský nákyp:
Velkou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkve oloupeme a nasekáme.
Na velké pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme mleté vepřové maso a osmahneme jej zhruba 10 - 15 minut. Pak přidáme teplý masový vývar, hladkou mouku, mrkev, kečup, rajčatové pyré a provensálské koření nebo jinou směs koření, sůl a pepř podle chuti a vše důkladně zamícháme a na konec přidáme hrášek a zhruba 10 minut to vše dusíme.
Zatím si z brambor, mléka a másla připravíme bramborovou kaši.
Poté celou směs dáme do zapékací misky a navrstvíme na ni bramborovou kaši. Nakonec vrch posypeme strouhaným sýrem podle chuti. Pastýřský nákyp pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C 25 - 30 minut.
Hotový pastýřský nákyp ihned podáváme.
Fotky receptu Pastýřský nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!