Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Patizony jako okurky:
podle chuti a potřeby: patizony
| mrkev
| cibule
| kopr
| kuličky pepře a nového koření
| hořčičné semínko
| bobkový list
| (a jak kdo má rád, třeba česnek, chilli, paprika, křen...)
| Nálev na 1 l vody:
| 46 g soli
| 166 g cukru
| 0,4 l octa
Postup přípravy receptu Patizony jako okurky:
Z vody, soli, cukru a octu svaříme nálev a necháme vychladit. Patizony oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na dno 0,7 l skleničky dáme, jeden bobkový list, 4 kuličky pepře a 4 kuličky nového koření, kopr, 4 kolečka mrkve, kolečka cibule a dle fantazie třeba křen, česnek... Nasypeme do poloviny patizony a znovu dáme kolečka mrkve, cibule, křenu česneku a přidáme patizony. Nakonec zalejeme nálevem a sterilneme. Kdo si nechce hrát s prokládáním, může patizony promíchat s mrkví, cibulí, paprikou... a pak jen nasypat do skleničky. Sterilujeme jako okurky.
Fotky receptu Patizony jako okurky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!