Použité suroviny receptu Patizony zapečené s kuřecím masem:
2 patizony
| 1 cibule
| 15-20 dkg kuřecího masa
| 10 dkg eidamu
| 1 kelímek zakysané smetany
| dle chuti: sůl a barevný pepř
| dle chuti: majoránka a sušený česnek
| dle potřeby: máslo nebo tuk
Postup přípravy receptu Patizony zapečené s kuřecím masem:
Patizon okrájíme, rozřízneme na čtyři části a prostřední část s jádry vydlabeme.
Na pánvi připravíme na másle na kostičky nakrájené kuřecí kousky, ochutíme a podusíme.
Připravené patizony naskládáme na vymazaný pekáček. Jejich vydlabané části vyplníme kuřecím masem.
Každý kus patizonu s masem posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou, zakápneme lžící zakysané smetany, posolíme, okořeníme a nahoru položíme tlustý plátek sýra.
Zapékáme 40 minut, až patizony změknou a sýr na povrchu lehce zezlatoví.
Fotky receptu Patizony zapečené s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!