Použité suroviny receptu Pečená falešná husí játra:
4 ks vejce
| 1 lžíce vegeta
| 750 g vepřová játra
| 1 lžíce sůl
| 140 g sádlo
| 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu Pečená falešná husí játra:
Syrová vepřová játra odblaníme a na masovém mlýnku je umeleme. Případně je můžeme přímo rozmixovat. Vepřové sádlo rozpustíme. Srnčí hřbet vyložíme alobalem, vytřeme jej olejem nebo sádlem.
Do jater přidáme šlehačku, vejce a společně vyšleháme. Postupně přidáváme vegetu, sůl a rozpuštěné sádlo. Hmotu dobře promícháme a vylijeme do připravené formy srnčího hřbetu. Falešná husí játra pečeme asi 1 hodinu.
Upečená falešná husí játra necháme vychladnout. Vyklopíme je z formy a můžeme podávat. Falešná husí játra můžeme podávat s klasickou přílohou jako hlavní chod nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Pečená falešná husí játra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!