Vložil: | Alienorka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená jablka s mascarpone :
4 velká pevná jablka
| 200 g rozinek, předem namočených v teplé vodě nebo čaji, slitých a odkapaných
| 200 g nahrubo mletých nebo sekaných ořechů (lískových nebo vlašských)
| 200 g krupicového cukru, nejlépe přírodního + trocha na posypání
| 4 lžíce másla
| šťáva a nasekaná kůra z jednoho citronu
| 1 lžíce vanilkového cukru
| 200 g mascarpone
Postup přípravy receptu Pečená jablka s mascarpone :
1. Jablkům seřízněte vrchní část se stopkou jako pokličku. Lžičkou vydlabejte dužinu s jaderníkem tak, aby vám zůstaly soudečky s asi půlcentimetrovým okrajem. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C.
2. Rozinky v misce promíchejte s ořechy, cukrem, citronovou šťávou a drobně nasekanou jablečnou dužinou. Směsí naplňte jablka, navrch položte plátek másla a přiklopte ‚pokličkou‘; pro jistotu ji upevněte párátky.
3. Narovnejte do pekáčku nebo formy a dejte na pětadvacet až třicet minut péci; že je hotovo, poznáte podle toho, že slupka trochu zvrásní. Mascarpone mezitím utřete s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.
4. Jablka podávejte s mascarpone, ještě teplá nebo mírně vychladlá.
Fotky receptu Pečená jablka s mascarpone :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!