Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem a rozmarýnem:
2 kg jehněčí kýty
| 50 g konzervu ančoviček v oleji
| dle chuti lístky z měnšího svazku rozmarýnu
| dle chuti hrubě strouhanou kůru ze dvou pomerančů
| 2 lžíce oliv. oleje
| pepř
Postup přípravy receptu Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem a rozmarýnem:
1. Kýtu ostrým nožem dvanáctkrát křížem nakrojte. Do zářezů vtlačte ančovičky a lístky rozmarýnu. Pomerančovou kůru smíchejte s olejem a směsí potřete kýtu. Opepřete, zakryjte a dejte na hodinu do chladu, aby se rozvinuly vůně.
2. Vložte maso do pekáče a troubu předehřejte na 180/160 °C. Pokud chcete středně propečené maso, pečte nezakryté pětadvacet minut na každých 450 g váhy. Občas podlijte.
3. Vyjměte z trouby, zakryjte fólií a před podáváním nechte pečeni patnáct až dvacet minut odpočinout na teplém místě.
Fotky receptu Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem a rozmarýnem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!