Postup přípravy receptu Pečená kachna na víně:
Kachnu čištíme, opláchneme a dáme na pekáč. Do mísy vložíme vepřové mleté maso, přidáme žloutek, mírně osolíme a okořeníme, přidáme smetanu, petržel a nakrájenou šalotku. Na závěr přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oblanšírované žampióny a drůbeží játra pokrájená na kousky. Směs dobře promícháme a směsí naplníme kachnu. Nakonec kachnu posypeme grilovací směsí Kalimero.
Pekáč podlijeme vodou, přidáme pokrájenou cibuli a dáme do trouby péci. Pečeme za stálého, podlévání a obracení doměkka.
Dozlatova upečenou kachnu vyjmeme z pekáčku, přebytečný tuk slijeme, výpek zaprášíme moukou. Do šťávy vmícháme červené víno, dobře provaříme. Při podávání kachnu přelijeme vinnou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.