Postup přípravy receptu Pečená pražma s restovanou zeleninou:
Umytou pražmu neboli dorádu nařízneme za žábrami, u ocasu a taky podélně na hřbetu. Velice jemně rybku obalíme moukou a mírně ji poplácáme rukou, aby přebytečná mouka odpadla.
Takto připravenou rybu pak zlehka opékáme na pánvi na olivovém oleji - z každé strany asi 2 až 3 minuty. Pak ji přesuneme na pečící plech, přidáme rajčátka, pokapeme olejem, opepříme, osolíme a dáme péct do trouby na 8 minut při teplotě 185 stupňů.
Mezitím si připravíme bylinkový olej: do olivového oleje přidáme kopr, petrželku a ocet z bílého vína a vše důkladně rozmixujeme.
Jako přílohu budeme podávat restovanou zeleninu: cuketu a lilek nakrájíme na nudličky a ty restujeme v na olivovém oleji rozpálené pánvi. Po chvilce přidáme tymián, osolíme a opepříme.
Hotovou upečenou rybu před servírováním vyfiletujeme a jemně pokapeme připraveným bylinkovým olejem.