Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená štika v bylinkovém krunýři:
1 štika (asi 1 kg)
| špetka soli
| 1-2 bílky
| 1-2 žemle
| trochu směsi čerstvých bylinek (petržel, bazalka, pažitka, šalvěj, majoránka apod.)
| 1-2 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| na podávání citron
Postup přípravy receptu Pečená štika v bylinkovém krunýři:
Opláchnutou a osušenou štiku na hřbetě několikrát zlehka nařízneme. Uvnitř i na povrchu ji osolíme. Pak ji obalíme v mouce, potřeme rozšlehanými bílky a bohatě posypeme směsí bílé strouhanky ze žemlí bez kůrky a nadrobno nakrájených bylinek. Štiku vložíme do pekáče s rozehřátým olejem a máslem a v předehřáté troubě zvolna pečeme doměkka.
Fotky receptu Pečená štika v bylinkovém krunýři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!