800 g vepřových žeber
| sůl
| mletý pepř
| 1 chilli paprička
| 5 kuliček nového koření
| 5 kuliček celého pepře
| 2 bobkové listy
| směs koření Country
| černé pivo
Postup přípravy receptu Pečená vepřová žebírka:
Z černého piva, Country koření, soli, mletého pepře a chilli si připravíme marinádu. Mezitím dáme syrová vepřová žebra vařit do osolené vody spolu s divokým kořením (nové koření, černý pepř, bobkový list) asi na půl až tři čtvrtě hodiny do poloměkka. Uvařená žebra necháme zchladit a marinujeme je v připravené směsi alespoň dvě hodiny. Pak dáme žebra opéct na 20 minut do trouby vyhřáté na 120°C. Poté necháme zchladit. Těsně před podáváním 10 minut zprudka ohřejeme v troubě vyhřáté na 220 až 240°C.