Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené kuře z česnekové marinády:
1 kuře o hmotnosti 1,6 kg
| 4 lžíce česnekové marinády Progast
| 2 celerové natě včetně listů
| 2 lžíce rozmarýnu Progast
| 2 lžíce tymiánu Progast
| 4 lžíce petrželky Progast
| 1 mrkev, nakrájená nahrubo
| 250 ml bílého vína
| 1 malá cibule, rozčtvrcená
| 1 bageta, nakrájená na krajíčky
Postup přípravy receptu Pečené kuře z česnekové marinády:
Dovnitř kuřete dáme nasekanou celerovou nať, tymián
a petrželku. Přidáme také rozmarýn. Kuřeti svážeme
nohy a křídla a upevníme za zády.
Celé kuře potřeme česnekovou marinádou a necháme mimo
chladničku odležet minimálně 30 minut. Do pekáče přidáme zbylé koření, celer, mrkev a cibuli.
Nakonec do pekáče položíme kuře, přidáme bílé víno.
Přiklopíme pokličkou nebo alobalem a pečeme
1 hodinu a 20 minut při teplotě 200 °C. Maso musí být měkké a když jej propíchneme vidličkou, musí téci průzračná šťáva.
Kuře vyjmeme z pekáče a šťávu slijeme do malého hrnečku. Z povrchu přebereme lžící přebytečný tuk a 2-3 minuty povaříme, aby se odpařilo trochu vody.
Kuře rozporcujeme, přelijeme trochou šťávy, opečeme krajíčky chleba. Kuře ještě přizdobíme bylinkami a podáváme s chlebem, který mažeme měkkou česnekovou dužinou.
Fotky receptu Pečené kuře z česnekové marinády:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!