10 sleďů
| 3/8 l vinného octa
| půl lžičky koriandru
| 8 zrnek pepře
| 1 lžička hořčičného semínka
| 3 bobkové listy
| 4 cibule
| šťáva z 1 citronu
| sůl
| 4 lžíce hladké mouky
| 3 lžíce přeškvařeného vepřového sádla nebo oleje
| podle chuti: zelenina na ozdobení
Postup přípravy receptu Pečené sledě:
Svaříme ocet se ¼ litrem vody, pepřem, koriandrem, hořčičným semínkem a bobkovými listy. Necháme vychladnout. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Dobře opláchneme a ubrouskem osušíme sledě. Pokapeme je citronovou šťávou a svrchu i zevnitř nasolíme. Potom je obalíme v hladké mouce a lehce otřepeme. Zahřejeme na pánvi sádlo nebo olej a sledě po každé straně asi 3 minuty opékáme dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat. Do mísy navrstvíme sledě, pokryjeme kolečky cibule, zalijeme marinádou a necháme 1-2 dny v chladnu proležet. Před podáváním ozdobíme listy hlávkového salátu, kolečky rajských jablíček, řezy okurek a cibulí.
Fotky receptu Pečené sledě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!