Postup přípravy receptu Pečené zelí s uzeným:
Nejdříve připravíme těstíčko, které musí být trochu tužší než těsto na omelety. Připravíme ho z půl litru mléka, do kterého se vmíchají 2 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička mletého kmínu a mouka (půl polohrubé, půl hladké). Dále do této směsi přidáme 4 větší hrsti hlávkového zelí nakrájeného na kostičky velikosti 1x1cm a 150 g uzeniny nakrájené také na drobné kousky.
Vše řádně promícháme a smažíme na oleji jako bramboráky. Nejlépe je těsto nabírat malou naběračkou, aby vznikly menší placky, které z obou stran opékáme do růžova.
Po usmažení klademe placky na papírový ubrousek, abychom z nich odstranili přebytečný olej.
Podáváme jako samostatné jídlo, které je vynikající jak teplé, tak i studené.