Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.03. 2025
Dnes má svátek Růžena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečený bažant na divoko

fotka Pečený bažant na divoko
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Pečený bažant na divoko:

1 bažant  | 2 mrkve  | 1/2 celeru  | 8 kuliček pepře  | 6 kuliček nového koření  | 2 bobkové listy  | 1-2 kuličky jalovce  | 30 dkg špeku  | dle chuti: sůl  | dle chuti: červené víno

Postup přípravy receptu Pečený bažant na divoko:

Nakrájíme na kostičky mrkev, celer a 1/3 špeku, špek rozpustíme na pánvi, na něm dozlatova opečeme zeleninu s kořením. Pečlivě oškubaného a vykuchaného bažanta zbavíme přebytečného tuku a opláchneme v octové vodě. Osolíme, prsa a stehýnka prošpikujeme. Větší částí zeleniny naplníme bažanta. Do pekačku dáme trochu špeku na kostičky, na něj položíme bažanta prsama dolů. Okolo nasypeme zbylou zeleninu, poklademe proužky špeku. Pečeme asi 1,5 hod, v polovině pečení obrátíme bažanta a poklademe druhou stranu opět špekem. Během pečení dle potřeby podléváme vodou nebo červeným vínem. Šťávu můžeme před podáváním dolít vodou a zahustit moukou. Nejlépe se připravuje v římském hrnci, pak jej rovnou dáme prsama nahoru a neobracíme.



Fotky receptu Pečený bažant na divoko:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený bažant na divoko
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !