Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený bůček s kůží:
1kg bůčku s kůží
| sůl
| kmín
| voda na podlévání
Postup přípravy receptu Pečený bůček s kůží:
Vepřový bůček rozdělíme na pásy asi 10 až 15 centimetrů široké, opláchneme a posolíme jen z vnitřní stran - kůži nesolíme. Takto upravené maso položíme kůží na nasekané vepřové kosti narovnané na pekáči, podlijeme vařící vodou a pečeme v rozpálené troubě. Když je maso (vrchní část) zabarvená do zlatova, obrátíme bůček kůží navrch. Měkkou kůži nakrájíme na úzké plátky, okořeníme, posolíme a dopečeme bez podlévání. Solením se kůže vysuší a stane se křehkou. Pečený bůček se podává s knedlíkem nebo bramborovými špalíčky a vařeným kysaným nebo hlávkovým zelím.
Fotky receptu Pečený bůček s kůží:
Fotky vložil: Natural,sylver,jirajanka,MichelePrg,BADAČA,tvackova1,vilka