Použité suroviny receptu Pečený kapr na francouzský způsob:
1 menší kapr
| 600 g brambor
| 2 vejce
| kmín
| 100 g tvrdého sýra
| 1 citron
| máslo
| petrželka
| sůl
Postup přípravy receptu Pečený kapr na francouzský způsob:
Oškrábané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Vložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy, posypeme nasekaným vejcem uvařeným natvrdo a nastrouhaným sýrem. Osolíme a posypeme kmínem. Navrch položíme porce kapra. Každou porci nařízneme a do otvorů vložíme kolečka citronu bez jader. Osolíme, posypeme zelenou petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a šťávou z citronu. Upečeme v rozehřáté troubě tak, aby byl kapr měkký. Nakonec ozdobíme osminkami natvrdo uvařených vajec.
Fotky receptu Pečený kapr na francouzský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!