Použité suroviny receptu Pečený králík na víně s kedlubnami :
4 porce králíka
| 150 g anglické slaniny
| 4 kedlubny
| 150 ml zakysané smetany
| 200 ml bílého vína
| 2 lžíce medu
| šalvěj
| kmín
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Pečený králík na víně s kedlubnami :
Každou porci králíka protkneme proužky uzené slaniny, potřeme medem, okořeníme a v pekáči zalijeme bílým vínem. Takto připravené maso necháme několik hodin odležet.
K masu přidáme oloupané a na plátky nakrájené kedlubny a šalvěj a podle chuti opepříme. Pečeme pod pokličkou a když je maso skoro měkké, přidáme zakysanou smetanu a nechám odkryté v troubě dojít.
Fotky receptu Pečený králík na víně s kedlubnami :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!