Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený losos v sezamu:
6 steaků z lososa
| 800g lilku
| 50g česneku
| 100g sezamu na obalení
| 50g opraž. piniových jadérek
| dle chuti citr. šťávu
| petržel
| sůl
| pepř
| kmín
Postup přípravy receptu Pečený losos v sezamu:
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku, dejte do trouby a zhruba deset minut pečte. Olej není třeba, ryba i sezam ho v sobě mají dost.
2. Vyjměte pekáček s lososem a vložte do trouby celé nebo rozpůlené lilky (pokud se vám vejde do trouby oboje, pečte rybu a lilky zároveň). Po pětadvaceti minutách z lilků lžící vyškrabejte dužinu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu.
3. Lososa podávejte s kuskusem a přelitého trochou ‚zhýčkaného starého taťky‘.
Fotky receptu Pečený losos v sezamu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!