80 g másla
| 1 bažant
| sůl
| náplň
| 100 g žampionů
| 100 g telecích jater
| 1 lžíce másla
| 100 g slaniny
| sůl
| drcený pepř barevný
| omáčka
| sůl
| 250 ml smetany na vaření
| 20 g másla
| bílý mletý pepř
| voda
Postup přípravy receptu Pečený nadívaný bažant:
Telecí játra a vnitřnosti z bažanta umeleme. Žampiony oloupeme, nakrájíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Podle potřeby můžeme maličko podlít vodou.
K umletým vnitřnostem přidáme žampiony a na kostičky nakrájenou slaninu. Náplň ochutíme solí i pepřem a dobře promícháme.
Bažanta očistíme, prosolíme a naplníme. Otvor dobře zašijeme a bažanta posolíme i na povrchu. Pak ho dáme na pekáč s rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme, za občasného přelévání a podlévání, dozlatova.
Upečeného bažanta vyndáme a rozpáráme. Do výpeku nalijeme smetanu, zaprášíme moukou a omáčku provaříme. Ochutíme solí i pepřem.
Pečeného nadívaného bažanta podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Pečený nadívaný bažant:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!