Postup přípravy receptu Pečený pangasius s pikantní omáčkou:
Pangase pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme pepřem, kořením na ryby a sladkou červenou paprikou. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Asi třetinu si oddělíme, pokrájíme úplně nadrobno a posypeme jím filety.
Troubu si rozehřejeme na 180 °C. Pokud podáváme s pečenými brambory, vložíme brambory do trouby asi o 10 minut dříve než rybu. Pangase pečeme asi 20 minut zakrytého a 15 minut odkrytého.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém krátce osmahneme cibulku. Poté přidáme petržel a česnek. Zalijeme rajčatovým protlakem. Pokud je směs moc hustá, můžeme přidat i trochu sladkého kečupu, a směs na pánvi dusíme. Pokapeme sójovou omáčkou, maggi kořením, opepříme a okořeníme bazalkou.
Pečený pangasius s omáčkou je nejlepší s brambory.