Vložil: | Aknels |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený platýz s rajčaty a olivami:
1 kg filet z platýze
| 2 polévkové lžíce olivového oleje
| 3 stroužky česneku
| 400 g sterilovaných rajčat
| 150 ml bílého vína
| listový špenát (lze vynechat)
| Na nápň:
| 100 g černých oliv
| 60 g ančoviček
| čerstvá bazalka
| olivový olej
Postup přípravy receptu Pečený platýz s rajčaty a olivami:
Stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky a orestujte je na rozpáleném oleji. Přilijte bílé víno a krátce povařte. Přidejte sterilovaná rajčata. Trochu je rozmačkejte vidličkou, osolte a nechte vařit na mírném ohni. V mixéru si připravte pyré z oliv, bazalky a ančoviček. Přidejte tolik oleje, abyste směs mohla snadno roztírat. Rybí filety položte na prkénko, a to tak, aby kůže byla nahoře. Opepřete a potřete pastou z oliv. Srolujte směrem od ocasu. Závitky zafixujte větvičkou tymiánu nebo párátkem. Takto připravené filety vložte do omáčky a pečte. Těsně před podáváním vložte do omáčky listy špenátu a krátce povařte.
Fotky receptu Pečený platýz s rajčaty a olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!