Postup přípravy receptu Pekingská kachna:
Kachnu očistíme a omyjeme, důkladně nasolíme a dáme do pekáčku břichem dolů (můžeme odříznout křídla a dát je do pekáčku pod kachnu, aby se při pečení nepřichytila). Kachnu podlijeme trochou vody a zvolna pečeme při 180 stupních Celsia. Mezitím rozmícháme koření (wu-fen a kayenský pepř) s medem. Kapie očistíme a nakrájíme stejně jako cibulku na kousky. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na dílky. Asi po 60 minutách pečení kachnu otočíme a začneme ji potírat rozmíchaným medem. Do pekáčku přidáme pokrájenou cibulku, pomeranč, kapie a kešu oříšky. Teplotu snížíme na 160 stupňů Celsia, protože med se může pálit. Kachnu během pečení potíráme medem, přeléváme vypečenou šťávou a případně podléváme vodou. Pečeme ještě asi 30 minut. Hotovou kachnu vyndáme, naporcujeme a částečně vykostíme. Narovnáme ji na mísu a přelijeme vypečenou šťávou.