500 g těstovin penne
| 500 g různých druhů hub
| 1 malá cibule
| 1 lžíci rozpuštěného másla
| 150 ml zeleninového vývaru
| 200 ml smetany na vaření
| 1 lžíce škrobové moučky
| sůl, mletý černý pepř
| balsamikový ocet podle chuti
| 2 lžíce tymiánu
| 2 lžíce petrželky
Postup přípravy receptu Penne s ragú:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nadrobno nasekejte.
Na rozpáleném másle osmahněte cibuli a houby. Vyberte houby a dejte je stranou.
Do výpeku přilijte 2 lžíce balsamikového octa, vývar a smetanu a přiveďte vše k varu. V malém množství vody rozmíchejte škrobovou moučku a přidejte ji do omáčky tolik, aby byla hodně hustá. Dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny dáme na talíř, zalijeme omáčkou a navrch dáme houby. Posypeme nasekanými bylinkami.
Fotky receptu Penne s ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!