Použité suroviny receptu Pepřové filé s růžičkovou kapustou:
800 g růžičkové kapusty
| 3 lžičky barevného pepře
| 400 g vepřového filé
| 1 lžíce oleje
| 200 g žampiónů
| 4 menší cibule
| světlá jíška (v prášku)
| 4 lžíce zakysané smetany
| 4 malá rajčátka
| zelená petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Pepřové filé s růžičkovou kapustou:
Růžičkovou kapustu očistíme a umyjeme. V troše vroucí osolené vody 15 minut povaříme. Kuličky pepře roztlučeme. Filé okořeníme solí a tlučeným pepřem a prudce opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Při snížené teplotě pak ještě 10 minut pečeme. Vyjmeme z pánve a uložíme v teple. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Houby i cibuli osmahneme v tuku po opečeném mase (asi 2 - 3 minuty). Přilijeme 400 ml vody, přivedeme k varu a zahustíme jíškou. Pak přimícháme smetanu a dochutíme. Rajčata opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Růžičkovou kapustu scedíme. Servírujeme plátky masa s růžičkovou kapustou a kousky rajčat, zalité houbovou omáčkou. Ozdobíme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Pepřové filé s růžičkovou kapustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!