Použité suroviny receptu Perník s ořechy, povidly a medem:
70 g másla
| 125 g medu
| 250 g hl. mouky
| 100 g neloupaných str. mandlí
| 1/2 lžíce rumu
| 70 g cukru moučka
| z 1 citr. kůra
| 1 prášek do perníku
| 1 vejce
| na potření 1 vejce
| náplň povidla, ořechy, mandle
Postup přípravy receptu Perník s ořechy, povidly a medem:
Ve vodní lázni rozpustíme med s máslem a přidáme podle chuti nastrouhanou citronovou kůru. Vše promícháme. Přidáme hladkou mouku, přimícháme prášek do perníku, nastrouhané neloupané mandle a cukr. Vypracujeme důkladně těsto. Do vzniklého těsta přidáme vejce a rum a ještě jednou pořádně propracujeme. Těsto necháme odležet v chladu alespoň 2 hodiny, přendáme na pomoučený vál a vyválíme do obdélníku. Plát by měl být aspoň 4 mm silný. Pak část natřeme povidly a posypeme celými ořechy či mandlemi. Zavineme druhou nepotřenou půlkou a vytvoříme jakýsi perníkový závin. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180 °C. Po upečení necháme vychladnout a krájíme tenké plátky.
Fotky receptu Perník s ořechy, povidly a medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!