Použité suroviny receptu Perníkové řezy s náplní a polevou:
400 g hladké mouky
| podle chuti hřebíček, skořice, nové koření
| 1 lžička jedlé sody
| 50 g rostlinného tuku nebo másla
| 1 vejce
| 150 g cukru
| 2 lžíce medu
| 3 lžíce mléka
| tuk na vymazání plechu
| Náplň: ½ l mléka
| 80 g hrubé mouky
| 200 g másla
| 200 g moučkového cukru
| 60 g vanilkového cukru
| Poleva: 150 g moučkového cukru
| šťáva z poloviny citrónu
| vroucí voda podle potřeby
Postup přípravy receptu Perníkové řezy s náplní a polevou:
Na vál prosijte mouku s tlučeným kořením a sodou. Ostatní přísady dejte do kastrolku a nad parou šlehejte do pěny. Vlijte do připravené mouky a vypracujte těsto. Vyválejte dvě placky tlusté asi půl centimetru a upečte na dobře pomaštěném plechu. Vychladlé placky spojte krémem a polijte citrónovou polevou. Nechte rozležet. Na krém uvařte z mléka a mouky hustou kaši. Máslo utřete s cukrem do pěny a postupně přidávejte po lžičkách prochladlou, ne však ledovou kaši a dobře zatírejte. Na polevu utřete cukr s citrónovou šťávou a trochou vroucí vody.
Fotky receptu Perníkové řezy s náplní a polevou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!