200 g másla
| 6 vajec
| 250 g cukru moučka
| 200 g čokolády na vaření
| 125 g hladké mouky
| 200 g mletých lískových ořechů
| 3 lžíce perníkového koření
| 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
| náplň
| 200 g bílého jogurtu
| 1 lžíci citrónové šťávy
| 300 ml smetany ke šlehání
| 4 plátky želatiny
| na ozdobení
| 1 balíček ztužovače šlehačky
| 200 ml smetany ke šlehání
| 1 lžičku perníkového koření
| čokoládové hoblinky
Postup přípravy receptu Perníkový dort:
Korpus: ušleháme poloviční množství cukru s máslem do pěny a postupně vyšleháme žloutky. Čokoládu nasekáme spolu s perníkovým kořením a oříšky. Bílky (z ledničky) ušleháme dotuha a postupně přidáváme druhou polovinu cukru. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáváme ke žloutkům a nakonec vmícháme bílky s cukrem. Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a ve vyhřáté troubě upečemě. Vychladlý korpus rozkrajíme na 3 části.
Náplň: smícháme jogurt, tvaroh, vanilkový cukr a citrónovou šťávu. Želatinu rozpustíme a zlehka ji vmícháme do směsi. Ušleháme smetanu a také ji tam přidáme.
Všechny části korupusu potřeme krémem a ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a perníkovým kořením na konec dort ozdobíme čokpládovými hoblinkami a dáme na 2 hodiny do ledničky.