Postup přípravy receptu Perníky zdobené mandlemi:
Med, cukr, vodu a máslo pomalu ohříváme v malém kastrůlku, po rozpuštění přelijeme do mísy a dáme vychladnout. Do téměř vychlazené hmoty vmícháme ručním šlehačem při nejvyšších obrátkách vejce, perníkové koření, strouhanou citronovou kůru a rum. Pak smícháme a prosijeme pšeničnou a žitnou mouku s kypřícím práškem. 2/3 z tohoto množství po lžících vmícháme do medového roztoku, řídké těsto zpracujeme na válu do hladkého vláčného těsta, pak jej vyválíme na tenký plát, tvořítky vypichujeme obdélníky o velikosti asi 10x6 cm. Klademe na vymaštěný plech, potřeme kondenzovaným mlékem, ozdobíme oloupanými půlenými mandlemi a rozpůlenými lískovými jádry. Oříšky a mandle znovu potřeme kondenzovaným mlékem a pečeme při 180-200°C asi 10-12 minut.