Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Péřové buchty

fotka Péřové buchty
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 140 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Péřové buchty:

600 g hl. mouky  | 250 ml kefíru  | 1 bal. sušeného droždí  | 1/2 lžičky sody  | 1/2 lžičky soli  | 120 g másla  | 70 ml vody  | 1/2 prdop  | 1 vanilkový cukr  | na ozdobu marmeláda  | na potření máslo

Postup přípravy receptu Péřové buchty:

Do malé misky nalijeme vlažnou vodu, do ní nasypeme droždí a v teple necháme nabobtnat.

V míse smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, jedlou sodu i cukr. Přilijeme kvásek, kyšku i rozehřáté máslo a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Mísu přikryjeme potravinářskou fólii a necháme v chladničce 2 hodiny odležet.

Na pomoučeném vále těsto lehce propracujeme a rozválíme na 1cm silný plát. Formičkou nebo skleničkou o průměru 6 cm vykrajujeme kolečka. Klademe na plech vyložený pečícím papírem.

V předehřáté troubě pečeme zprudka asi 12 minut na 230 °C.

Po upečení necháme jen krátce vystydnout, potřeme máslem a ozdobíme kopečkem marmelády (jahodová, višňová).


Fotky receptu Péřové buchty:

Péřové buchty
Fotky vložil: MichelePrg 
Hodnocení receptu Péřové buchty
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !