500 g měkkého tvarohu
| 2 lžíce mléka
| 40 g másla
| 40 g hrubé mouky
| 30 g prosáté strouhanky
| 30 g pískového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 4 bílky
| 4 žloutky
| zrnko soli
| 30 g másla na vymaštění misky
| 500 g jahod
| cukr do jahod
Postup přípravy receptu Péřový trhanec:
Máslo utřeme s cukrem, vanilkový cukrem a žloutky. Potom za stálého tření přidáváme tvaroh, mléko, sůl. Nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků, současně s moukou smíchanou se strouhankou. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem, těsto v něm rozetřeme a mírně pečeme v předem vyhřáté troubě 30 až 40 minut. Potom těsto roztrháme dvěma vidličkami. Na hotový trhanec nakupíme na povrch jahody ušlehané s cukrem.
Fotky receptu Péřový trhanec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!