Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 11.11. 2025
Dnes má svátek Martin
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Perverda

fotka Perverda
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Perverda:

1 vejce  | 400 g polohrubé mouky  | špetka soli  |  olej  | kousek celé skořice  | 1 dl mléka  | 50 g moučkového cukru  | 450 g sušených švestek  | 150 g sladké smetany  | 200 g jader vlašských ořechů  | 10 hřebíčků

Postup přípravy receptu Perverda:

Z mouky, mléka, vejce, soli a trošky oleje vypracujeme tužší těsto a necháme 10 minut odpočinout. Pak je rozválíme na 3-5 mm silný plát a okrouhlým tvořítkem nebo sklenicí vykrájíme kolečka. Kolečka osmažíme po obou stranách na oleji a necháme vychladnout.
Mezitím asi 20 minut povaříme švestky s cukrem, vodou, skořicí a hřebíčky, vyjmeme je, necháme vychladnout a namísto pecek do nich vsuneme půlky ořechových jader. Ze švestkového nálevu vyjmeme koření a ještě teplým zalijeme osmažená kolečka. Do mísy naskládáme kolečka, na ně švestky, zalijeme je zbylou švestkovou šťávou, a když vychladne, ozdobíme je šlehačkou.


Fotky receptu Perverda:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Perverda
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !