Použité suroviny receptu Pestré rizoto s krůtím masem:
400 g krůtího masa
| sůl
| 2 hrnky kulatozrnné rýže
| 1 l vody + zeleninová kostka bez GS
| 1 malá cibule
| 2 lžíce rozinek
| ½ sáčku mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice)
| olej
| 1 lžíce rozpuštěného másla
| 150 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Pestré rizoto s krůtím masem:
Na oleji osmahneme nadrobno pokrájené nebo pomleté krůtí maso a osolíme. Podlijeme troškou vody a dusíme doměkka.
Kulatozrnnou rýži osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a zalijeme vroucí vodou s rozpuštěnou zeleninovou kostkou, přidáme rozinky propláchnuté horkou vodou, mraženou zeleninu a přivedeme k varu. Dusíme asi 20 minut na mírném plameni. Hotové krůtí maso vmícháme do měkké rýže, pokapeme rozpuštěným máslem a na talířích posypeme jemně strouhaným sýrem.
Fotky receptu Pestré rizoto s krůtím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!