Postup přípravy receptu Petrželková omáčka s knedlíčky, drůbežími žaludky a srdíčky:
Nejdříve si připravíme světlou máslovou jíšku a to tak, že rozehřejeme máslo a za stálého míchání pomalu přidáváme mouku. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit a měla by zůstat světlá. Pak do jíšky po částech přiléváme smetanu nebo mléko a metlou rozšleháme dohladka. Dáváme pozor, aby se nevytvořily hrudky. Omáčku vaříme asi 20 min. do zhoustnutí, nakonec osolíme, přidáme špetku muškátového květu nebo oříšku (není nutné) a hrst petrželové natě.
Knedlíčky :
Strouhanku zalejeme mlékem podle potřeby, přidáme žloutek, změklé máslo, sůl, jemně sekanou petržel a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Z takto připravené hmoty tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a zavařujeme je v omáčce.