Použité suroviny receptu Petrželový krém se sýrem:
200 g petržele
| 1 mrkev
| 1 cibule
| 1 lžíce margarínu
| 3 svazky petrželky
| 600 ml masového vývaru
| 200 g hermelínu
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Petrželový krém se sýrem:
Očištěnou petržel a mrkev drobně nakrájíme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Zeleninu a cibuli podusíme na margarínu. Přidáme 2 svazky omyté petrželky. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme zhruba 15 minut. Vyjmeme petrželku. Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme. Odkrojíme kůru hermelínu a nakrájíme jej na jemné kostičky. Vložíme do polévky a necháme rozpustit. Osolíme a opepříme. Ze zbylé petrželky dáme na stranu pát lístků zbytek nasekáme. Polévku posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme několika lístky.
Fotky receptu Petrželový krém se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!