Postup přípravy receptu Pfeffersteak s lesními houbami:
Maso omyjeme a osušíme. Olej, víno, citronovou šťávu, sůl a pepř promícháme, do vzniklé marinády naložíme maso a přikryté uložíme na 24 hodin do ledničky a alespoň jednou obrátíme. Dvě hodiny před samotnou přípravou pak z chladničky vyndáme a necháme dobře okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a steaky na něm na velkém plameni z každé strany 1/2 až minutu opékáme. Maso osolíme, vyjmeme z pánve, zabalíme do hliníkové fólie a necháme dojít v troubě zahřáté na 80 °C.
V rozpálené pánvi orestujeme utlučený pepř, přidáme cibuli a zasypeme cukrem, který necháme zkaramelizovat. Vše zalijeme marinádou z masa a necháme omáčku zredukovat na polovinu. Nakonec přidáme houby a koňak, krátce povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme. Maso rozložíme na talíře, zalijeme omáčkou a servírujeme s bramborovými knedlíky a zelenými fazolkami.