Vložil: | Pavlushka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pikant hroznový koláč:
3 vejce
| 200 g polohrubé mouky
| 80 g curk moučka
| 180 g másla
| 30 ml mléka
| 300 g hroznového vína
| 1 sáček vanilkového cukru
| 100 g vlašských ořechů
| tuk na formu
Postup přípravy receptu Pikant hroznový koláč:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku promícháme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko, žloutky a vypracujeme hladké těsto. Uložíme je do chladničky a necháme zhruba 30 minut odpočinout. Mezitím omyjeme hroznové víno, necháme je v cedníku okapat a bobulky otrháme. V míse ušleháme bílky s vanilkovým cukrem na pevný sníh. Ořechy nasekáme nahrubo. Formu vymažeme tukem a vyložíme pečicím papírem. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na kulatou placku asi 4 mm. Přeneseme ji do formy a vytvoříme vyšší okraj. Na těsto rozetřeme bílkový sníh. Povrch poklademe kuličkami vína a posypeme ořechy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 - 30 minut.
Fotky receptu Pikant hroznový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!