Postup přípravy receptu Pikantní amur:
Porce amura dobře okořeníme, osolíme, posypeme pepřem a trochu pálivou paprikou. Zakapeme je olivovým olejem a necháme uležet.
Nastrouháme si cuketu a oloupanou bramboru, přidáme vejce, oloupaný a utřený česnek, sůl a majoránku. Zasypeme hrubou moukou a dobře promícháme. Na rozpáleném oleji smažíme malé bramboráčky - cukeťáčky.
Zároveň si rozpálíme pekáček na úpravu ryby. Na dobře nahřátý pak poklademe porce amura a necháme je z jedné strany opékat. Jakmile začnou bělat okraje, porce otočíme a přikryjeme poklicí. Před dopečením na každou porci přidáme lžičku másla. Ryba v kombinaci s bramboráčky možná někoho zaskočí, ale chutná velice dobře. A ryba naložená v pikantním koření především!