350 g kachních žaludků
| 350 g srdíček z kachny
| sůl
| 1 cibule velká
| gulášové koření
| majoránka
| olej
| pivo
| 420 g fazolí z konzervy
| 200 g mungo klíčků
| avjar
| strouhanka
Postup přípravy receptu Pikantní kachní guláš:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky. Necháme osmahnout. Podlejeme trochou vody (nebo pivem) a přidáme koření na guláš, špetku majoránky, dosolíme a dusíme asi hodinu a půl (kachna je tvrdší než kuře). Průběžně mícháme a podléváme dle potřeby. Po hodině a půl přidáme plechovku červených fazolí a malou plechovku mungo klíčků. Necháme dále dusit asi půl hodiny. Nakonec přidáme pálivý ajvar, nebo jinou pálivou směs a necháme dodělat asi 10 min. Můžeme zahustit strouhankou pokud je třeba.
Podáváme s rohlíkem.
Fotky receptu Pikantní kachní guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!