Postup přípravy receptu Pikantní masová směs s jáhlami:
Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a kostky masa v něm 5-8 minut opékáme do zlatova. Přilijeme vývar, okořeníme skořicí, solí a trochou pepře. Uvedeme do varu, pak snížíme teplotu a na mírném ohni hodinu vaříme pod pokličkou. Mezitím si uvaříme jáhly. Nejdříve je dobře umyjeme, spaříme (2-3 ×) vodou a necháme okapat. Pak přidáme 1,5-2 násobný objem vody, trochu osolíme a pomalu vaříme cca 15 minut. Přidáme lžíci oleje a přikryté poklicí necháme 10 minut stát. K masu přidáme cibuli nebo šalotku, tykev (cuketu nebo lilek), vinný ocet a med. Opět přivedeme k varu, zmírníme plamen a necháme vařit do změknutí zeleniny i masa. Do směsi zamícháme švestky a cizrnu, zakryjeme a ještě chvíli povaříme.