Použité suroviny receptu Pikantní nakládaný meloun:
2 střední vodní melouny
| 1 l 8% octa
| 400g pískového cukru
| 80g soli
| 5 hřebíčků
| 10 celých pepřů
| 10 nových koření
| 2 bobkové listy
| pár kulatých feferonek
Postup přípravy receptu Pikantní nakládaný meloun:
Melounovou dužinu nakrájíme na stejnoměrné kousky. Tři litry vody, cukr, ocet a koření svaříme.Do velké zavařovací sklenice (700 ml) dáme jednu celou feferonku a naskládáme kousky melounu. Zalijeme prochladlým nálevem a sterilujeme 10 minut při 80°C. Podáváme ledově vychlazené!
Fotky receptu Pikantní nakládaný meloun:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
dávám melouna na kostky do krabiček, doslova vyskládám, aby se tam toho vešlo víc, pokapu rumem a šoupnu do mrazáku, po povolení přidám znmrzlinu a to je potom něco!