Použité suroviny receptu Pikantní salát z červené řepy:
1 středně velká bulva červené řepy
| 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
| 1/2 lžičky soli
| 1 lžíce krupicového cukru
| 1 lžíce 8% octa
| 500 ml vody
| 3 kuličky nového koření
| 5 kuliček celého pepře
| 1 bobkový list
| 1 lžička hořčičného semínka
Postup přípravy receptu Pikantní salát z červené řepy:
Řepu omyjeme, zbavíme kořínků, ve slupce uvaříme ve vodě doměkka a necháme vychladnout. 500 ml vody krátce povaříme s octem, solí, cukrem a uvedeným kořením, přecedíme a necháme vychladnout. Vychladlou řepu oloupeme, hrubě nastrouháme a lehce vmícháme křen. Zalijeme chladným zcezeným nálevem a necháme nejméně 48 hodin proležet na chladném místě.