Postup přípravy receptu Francouzský koláč z listového těsta se sýrem s modrou plísní:
Smíchat dohromady Roquefort, krémový sýr, bylinky, šlehačku a pepř. Postupně přidat vejce, dobře je zašlehat, ochutnat a popřípadě dochutit.
Předehřát troubu na 230 °C (450 °F, plynovou troubu na 8). Z těsta vyválet dva kruhy asi 3mm tlusté. Vyložit koláčovou formu jedním kruhem těsta a propíchat jeho dno vidličkou. Rozetřít na něj sýrovou nádivku a přikrýt ji druhým kruhem těsta. Okraje k sobě dobře přitisknout a povrch potřít trochu našlehaným vejcem.
Péct asi 35min. Začne-li povrch koláče příliš brzy tmavnout, tak jej volně přikrýt alobalem.
Nakrájet koláč na dílky a podávat jej jak teplý, tak pokojové teploty.