Postup přípravy receptu Pikantní svačinka pro tiráky:
Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách zprvu prudce, pak teplotu snížíme. Měkké kotlety vyjmeme. Ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampiónů. Pak zaprášíme mletou paprikou, podlijeme sběračkou vývaru, vrátíme zpět kotlety a společně dusíme. Je-li třeba, přidáme ještě vývar. Hotové kotlety opět vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali lžičku mouky a za stálého míchání povaříme. Kotlety přelijeme hustou šťávou, ozdobíme sladkokyselou okurkou a naloženými cibulkami a podáváme s čerstvými rohlíky a vychlazeným pivem.