1 balíček zeleniny do polévky
| 600 g libového telecího masa
| 1 lžička celého pepře
| 125 ml bílého vína
| 125 ml kuřecího vývaru
| 1 žloutek
| 2 lžíce citronové šťávy
| 125 ml olivového oleje
| 1 konzerva tuňáka v oleji
| 2 sardelky
| 2 lžíce smetany
| 2 lžíce kaparů
| sůl
| pepř
| 1 citron
Postup přípravy receptu Pikantní telecí pečeně:
Zeleninu i maso dáme do hrnce spolu s celým pepřem, vínem a vývarem. Přilijeme tolik vody, až bude maso ponořené a při mírné teplotě vaříme 60 minut. Maso necháme v tomto vývaru vychladnout. Na omáčku smícháme žloutek s citronovou šťávou a po kapkách přidáváme olej. Sardelky a tuňáka propasírujeme hrubým sítem a přidáme do majonézy. Přimícháme smetanu a tolik vývaru z masa, až vznikne hustá omáčka. Zamícháme do ní kapary a osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z vývaru, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Upravíme na mísu a přelijeme tuňákovou omáčkou. Přikryjeme a necháme přes noc uležet. Citron nakrájíme na plátky, kterými ozdobíme pečeni.
Fotky receptu Pikantní telecí pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!